Iets over mezelf

Ik ben een zeer hooggevoelig mens. Het heeft wel lang geduurd voordat ik dat inzag, erkende en vervolgens ernaar ging leven. Toen ik rond mijn 20e jaar iemand mij zei dat ik waarschijnlijk HSP was, klonk dat best aannemelijk. Verder deed ik er echter niks mee. Achteraf gezien wilde ik vooral zijn zoals de meeste mensen om mij heen. Ik kom uit een hoog opgeleid christelijk gezin waarin dingen snappen met het hoofd en het leven volgens zekere normen en waarden leven belangrijk werd gevonden. Het heeft me veel doorzettingsvermogen, oog voor mijn medemens, de natuur én voor de onzichtbare wereld gebracht, echter leefde ik vooral in mijn hoofd en voor de goedkeuring van anderen.
Toen ik op mijn 30e jaar na wat flinke tegenslagen een fikse burnout kreeg, bleek dit de perfecte weg te zijn om mijn hoofd stil te zetten en mijn lichaam en ziel aan te zetten. Totale overgave aan iets wat ik niet kende. Het heeft lang geduurd voordat ik deze ervaring kon integreren in het normale dagelijkse bestaan. Binnenin was er echter veel veranderd. Toen ik op mijn 39e in een paar maanden tijd mijn zoontje, huis, werk en gezondheid verloor werd ik gedwongen mijn innerlijke verandering nu echt neer te zetten in de buitenwereld vanuit de totale liefde voor mijzelf. Ook kon ik niet meer heen om mijn verbinding met de ongeziene wereld, mijn gidsen en engelen. Voor velen nog een zweverige en onbekende wereld wat ik goed kan snappen. Het kan echter een verrijking zijn als je eraan toe bent je ervoor te openen. Maar niks moet.

Ik vind het supermooi om in mijn werk via verschillende manieren mensen te helpen lichaam, ziel en geest weer op één lijn te krijgen. Ze zijn allemaal belangrijk, als ze samenwerken beschik je over een mega intelligent geheel. Heel kwetsbaar en oersterk tegelijk. Het is geen kwestie van doorzetten, het is een kwestie van dat doen wat fijn en goed voelt en waarvan je weet: dit klopt. In mijn werk zie ik het dan ook als belangrijkste missie dat mensen zichzelf en hun gevoeligheid gaan waarderen en liefhebben en gereedschap krijgen hoe in het dagelijks leven gebruik te maken van hun eigen wijsheid en intuitie. Dat kan op hele concrete manieren.
Doordat ik mezelf inclusief mijn intuitie en hooggevoeligheid ben gaan waarderen voor wat het is, ben ik steeds meer gaan leven in plaats van overleven. Ben ik steeds meer áán gaan staan, gaan sprankelen en stralen. Het is zo enorm leuk in mijn werk als ik dat proces ook bij anderen zie voltrekken.

Ik ben opgeleid tot psycholoog aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en in 2013 tot HSP-begeleider in het EszenzZ instituut in Amsterdam. Na diverse workshops en cursussen op het gebied van lichaamsbewustwording, trauma, contextuele therapie, mindfulness, meditatie en spiritualiteit heb ik me vooral gerealiseerd dat het werken vanuit mijn eigen geheel van lichaam, ziel en geest de beste resultaten geeft.

Drukwerk

Wat lezers zeggen over het boek…

“De enorme veerkracht die ze ons en alle anderen in haar directe omgeving heeft laten zien is bewonderenswaardig. Dit boek neemt je mee in dit leerproces en kan een hulp zijn voor iedereen die met tegenslagen te maken krijgt.”  (Annemarie Uijen en Tim olde Hartman, huisartsen in Nijmegen-Noord)

“Zo mooi je boek… alleen het nawoord nog en dan heb ik m uit. M’n hart voelt zo open nu.”

“Wow , wat mooi en waardevol hoe jij dit allemaal hebt kunnen verwoorden . Heel verhelderend was dat voor mij. Ik herkende veel en was verrast omdat ikzelf veel verbindingen niet zo heb kunnen leggen.
Herkenbaar als de buitenwereld zo anders in het leven staat en reageert dan jijzelf.
Door jouw boek ontdekte ik ook hoe snel ik dingen doe of laat om maar niet de ander te kwetsen. Het is blijkbaar een tweede natuur geworden. Het was fijn , verwarmend en verhelderend om jouw boek te mogen lezen. Dank je wel. “  

 

HSP 3-in-1 Test

De Blogs van Hart op Weg

Ik engel, jij engelt, wij engelen

Ik engel, jij engelt, wij engelen

Deel 2 uit de serie 'Van spiecholoog naar spiri spiri: hoe bijzondere levenservaringen een wetenschappelijk opgeleid psycholoog zetten op het pad van healing en mediumschap Iedereen heeft beschermengelen, gidsen en overleden dierbaren bij zich, daarvan ben ik...

Referenties

Wat cliënten zeggen

Jouw boek

“Hoi Sjoukje, een paar weken geleden kocht ik je boek ‘Hart op weg’ voor mezelf. Vandaag de rust en tijd genomen om zelf te gaan lezen, wat een herkenning. Bedankt voor het schrijven van je boek en daarmee je openhartigheid. Vandaag zocht ik een cadeau voor iemand; jouw boek won het van een fles wijn en bloemen.”

Vakvrouwschap

“Het was fijn om samen dit stukje van mijn “reis” te doen. Nogmaals dank❤️
Voor je betrokkenheid, de liefdevolle inzet waarmee je ook streng kon zijn en je vakvrouwschap.”
(Peter, 64 jaar)

Technieken leren

“Sjoukje heeft mij bijzonder goed geholpen.  Ik heb een aantal technieken geleerd waardoor ik veel steviger in m’n schoenen sta. Als ik uit de bocht dreig te vliegen door een kettingreactie van emoties weet ik nu hoe ik weer “terug op aarde” kan komen.  De begeleiding van Sjoukje kan ik iedereen die hooggevoelig is aanraden.”
(Lenie, 62 jaar)

Snel begrepen worden

“De bijeenkomsten met Sjoukje waren altijd zeer constructief. Het contact met haar was warm, van mens tot mens en niet van cliënt tot therapeut. Wanneer je als twee hsp’ers tegenover elkaar zit is het direct vertrouwd. Je hebt niet zoveel woorden nodig om duidelijk te maken hoe je je voelt. Ik voelde me altijd direct begrepen.”

Stuur een bericht