Ik ben van jongs af aan al ‘een gevoelig meisje’ genoemd en sinds twee jaar ben ik me ervan bewust geworden dat ik hoog sensitief ben. Dit was voor mij al stap 1, de bewustwording. Nu had ik het nog nodig om deze gevoeligheid als mijn kwaliteit te ervaren en niet als mijn zwakte. Ik kreeg de kans om onder begeleiding van Sjoukje onder de loep te nemen waar ik tegenaan liep en waar ik aan zou willen werken om me beter te voelen. Ik voelde me veilig, gehoord en begrepen door haar. Hierdoor kon ik helemaal mezelf zijn en kwamen we gemakkelijker tot de kern van mijn persoonlijke struikelblokken. Ik ben me tijdens het traject veel bewuster geworden van mijn gevoeligheid en vooral; wat de signalen zijn van ‘overprikkeld zijn’, waardoor ik er adequaat op kan reageren door de oefenen tijdens het traject in te zetten. Dit traject is niet te vergelijken met een traject bij een reguliere psycholoog, omdat je veel meer leert voelen in plaats van situaties te leren begrijpen (met je hoofd) door middel van gesprekken. Ik ben ervan overtuigd dat het voelen en het in je eigen kracht blijven staan de basis is van goed functioneren. Daarnaast is het fijn dit traject bij Sjoukje te volgen, omdat zij zelf ook hoogsensitief is. Door haar eigen ervaringen met hoogsensitiviteit is ze erg deskundig én betrokken. Dit voelt goed!

Jolanda

40 jaar

Je hebt me de laatste tijd een hoop inzichten geboden over hooggevoeligheid en me bewust gemaakt van wat voor mij prettig is en wat niet. Dat betekent heel veel voor me. Ook heb je me op weg geholpen met hoe ik in de praktijk met mijn planning kan omgaan en voldoende ‘Tijd voor mezelf-momenten’ inplan. Ik hoop uiteraard dat ik je in de toekomst mag benaderen mocht dit nodig zijn. Ik heb onze sessies namelijk als erg prettig ervaren, zeker omdat je mij als ervaringsdeskundige helemaal begrijpt. Ik wil je in ieder geval alvast enorm bedanken voor al je hulp, je positiviteit en gastvrijheid.

Helena

32 jaar

Het moment dat ik er achter kwam dat ik hoog sensitief was, voelde dat voor mij als een opluchting, veel dingen vielen op zijn plek. Aan de andere kant besefte ik dat dingen waar ik mee worstelde niet zomaar gingen verdwijnen zonder dat ik leerde hoe hier mee om te gaan. Gelukkig kwam Sjoukje op mijn pad. Ik voelde me bij haar erg op mijn gemak. Ze voelde me goed aan en de sessies die we hadden pasten bij mij. Ik heb in korte tijd extreem veel geleerd en ben erg gegroeid als persoon, waar ik Sjoukje erg dankbaar voor ben. Waar ik me eerst erg druk kon maken of ik wel op de juiste plek zou belanden (het einde van mijn studie nadert), heb ik geleerd meer te vertrouwen op mijn gevoel als extra zintuig. Wanneer ik deze volg kom ik vanzelf in een situatie die goed bij me past. Daarnaast heb ik geleerd dichter bij mezelf te blijven, waardoor mijn omgeving minder invloed op me uitoefent en ik meer rust ervaar en minder in (emotionele) pieken en dalen leef. Ook zit ik een stuk minder verwikkeld in gedachtes, omdat ik mijn gevoel me laat leiden in het maken van keuzes, dit geeft me ruimte en spaart me vooral veel energie. De afgelopen tijd heb ik ook mijn grenzen leren kennen en kan ik deze veel beter aan geven naar anderen. Ik voel me een stuk energieker en fijner dan enkele maanden geleden.

Studente

24 jaar

Hoi Sjoukje,
Wij zijn blij dat we de afgelopen maanden gebruik hebben gemaakt van jouw diensten en mocht onze dochter af en toe bijgeschaafd ? moeten worden dan weten we jou ook zeker weer te vinden. Heb de gesprekken met jou als zeer prettig ervaren en ben van mening dat jij zeer kundig bent in je vak en zeker als ik kijk wat het ons en onze dochter heeft gebracht. Nogmaals dank en we zien elkaar zeker weer!

Vader van een 8-jarige dochter

Contactformulier