Energetische sessie

“Ik ben voor een energetische sessie geweest bij Sjoukje. Ik heb dit als heel fijn en warm ervaren. Het is een beetje lastig te omschrijven wat er nou met je gebeurd, wat het met je doet. Na de sessie was ik echt moe, de dagen daarna ook een beetje. Alsof er van alles uit kwam. Het voelt als een opruiming en schoonmaak. De week erna volgde er leuke ervaringen, zakelijke successen. Het voelt alsof er een verandering in gang is gezet. Het lijkt of er een nieuwe fase is aangebroken. Tijdens de sessie kwam mijn (overleden) oma voorbij. Sindsdien voelt ze sterker naast me. Ben er super blij mee. Dit is iets wat we eens in de zoveel tijd gewoon moeten doen! liefs, Brenda “

Brenda, 39 jaar

Lichamelijke en geestelijke klachten

De invloed van de omgeving is groter op een hooggevoelig persoon, zowel negatief als positief. In een omgeving die past bij en ondersteunend is aan een hooggevoelig persoon zal hij meer dan gemiddeld floreren. In een omgeving die onvoldoende aansluit bij zijn behoeften zal hij meer dan gemiddeld hiervan lasten ervaren.
Levensgebeurtenissen klein of groot maken komen daarom bij een hooggevoelig persoon intenser binnen dan bij anderen en kunnen eerder leiden tot spanning en negatieve emoties. Stress, en dan met name de omgang met stress, kan leiden tot diverse lichamelijke en geestelijke klachten. In beide gevallen is er meestal sprake van een energetische blokkade in het lichaam. Tijdens een energetische sessie begeleid ik je eerst om bij jezelf een reis naar binnen te maken om ontspanning te vinden en daar waar mogelijk jezelf te helen. Vervolgens help ik je hierbij. Ik vind het erg belangrijk dat je naast mijn hulp ook ervaart en leert hoe je jezelf kunt helen.

Tijdens de fijne sessies met Sjoukje zijn we ons ook steeds meer aan het richten op spanningspunten in mijn lichaam. Door hier de focus op te leggen leer ik mezelf steeds beter kennen en ontstaat er meer ruimte voor verdere ontwikkeling. Ik voel me op mijn gemak en heb een vertrouwd gevoel bij Sjoukje!

Anna, 23 jaar

Hoe dan?

Een sessie duurt ongeveer een uur. Misschien heb je een specifieke vraag die je aan de orde wilt stellen, misschien wil je het gewoon ‘laten gebeuren’. Allebei is prima. Afhankelijk van wat prettiger voor jou voelt blijf je zitten of ga je, met kleren aan, liggen op de massagebank. Ik begeleid je bij het  in contact te komen met je eigen lichaam en te ervaren wat daar gebeurt. Dit op zichzelf is al helend en ontspannend.
Door met je lichaam ‘in gesprek te gaan’ kun je van alles te weten komen over bepaalde klachten of vragen. Het is als een kind in jezelf wat gezien, gehoord en erkend wil worden en daarachter liggend je ziel, je onbewuste welke ook via deze weg zijn zegje kan gaan doen. 

Daarna begeleid ik je via energetische weg met mijn handen. Dit zijn soms zachte aanrakingen op je lichaam maar meestal ook zonder aanraking van het lichaam. Ondertussen komen er meestal beelden of lichaamssensaties door waarover we met elkaar in gesprek gaan. Ik weet van tevoren nooit precies hoe het gaat lopen. Doordat de energie vrijer gaat stromen komt er lichamelijk, mentaal, emotioneel en op zielsniveau wat bij je in beweging. Het effect hiervan is bij iedereen weer anders, maar leidt meestal tot hernieuwde krachten en inzichten.

NB Als het gaat om lichamelijke klachten is het uiteraard altijd je eigen verantwoordelijkheid welke disciplines je hierbij betrekt. Het is in dat geval aan te raden om ook ondersteuning te zoeken bij een regulier of homeopatisch/orthomoleculair arts.

Referenties

Wat cliënten zeggen

Jouw boek

“Hoi Sjoukje, een paar weken geleden kocht ik je boek ‘Hart op weg’ voor mezelf. Vandaag de rust en tijd genomen om zelf te gaan lezen, wat een herkenning. Bedankt voor het schrijven van je boek en daarmee je openhartigheid. Vandaag zocht ik een cadeau voor iemand; jouw boek won het van een fles wijn en bloemen.”

Vakvrouwschap

“Het was fijn om samen dit stukje van mijn “reis” te doen. Nogmaals dank❤️
Voor je betrokkenheid, de liefdevolle inzet waarmee je ook streng kon zijn en je vakvrouwschap.”
(Peter, 64 jaar)

Technieken leren

“Sjoukje heeft mij bijzonder goed geholpen.  Ik heb een aantal technieken geleerd waardoor ik veel steviger in m’n schoenen sta. Als ik uit de bocht dreig te vliegen door een kettingreactie van emoties weet ik nu hoe ik weer “terug op aarde” kan komen.  De begeleiding van Sjoukje kan ik iedereen die hooggevoelig is aanraden.”
(Lenie, 62 jaar)

Snel begrepen worden

“De bijeenkomsten met Sjoukje waren altijd zeer constructief. Het contact met haar was warm, van mens tot mens en niet van cliënt tot therapeut. Wanneer je als twee hsp’ers tegenover elkaar zit is het direct vertrouwd. Je hebt niet zoveel woorden nodig om duidelijk te maken hoe je je voelt. Ik voelde me altijd direct begrepen.”

Wat lezers zeggen over het boek…

“De enorme veerkracht die ze ons en alle anderen in haar directe omgeving heeft laten zien is bewonderenswaardig. Dit boek neemt je mee in dit leerproces en kan een hulp zijn voor iedereen die met tegenslagen te maken krijgt.”  (Annemarie Uijen en Tim olde Hartman, huisartsen in Nijmegen-Noord)

“Zo mooi je boek… alleen het nawoord nog en dan heb ik m uit. M’n hart voelt zo open nu.”

“Wow , wat mooi en waardevol hoe jij dit allemaal hebt kunnen verwoorden . Heel verhelderend was dat voor mij. Ik herkende veel en was verrast omdat ikzelf veel verbindingen niet zo heb kunnen leggen.
Herkenbaar als de buitenwereld zo anders in het leven staat en reageert dan jijzelf.
Door jouw boek ontdekte ik ook hoe snel ik dingen doe of laat om maar niet de ander te kwetsen. Het is blijkbaar een tweede natuur geworden. Het was fijn , verwarmend en verhelderend om jouw boek te mogen lezen. Dank je wel. “  

 

Contactformulier