Wie ben ik

Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige dochter. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Radboud universiteit in Nijmegen en werk al enige jaren als psycholoog in een instelling voor mensen die moeilijk lerend zijn en complexe problemen hebben. Het heeft me veel geleerd over hoe verschillend mensen zijn en dat er op de meeste problemen niet een kant en klaar antwoord is.
Door leerzame periodes van ziekte en ingrijpende levensgebeurtenissen ben ik steeds meer  gaan luisteren naar ‘dat stemmetje van binnen’. Juist omdat hooggevoeligheid een van mijn eigenschappen is, was het erg belangrijk mijn gevoel en intuïtie de aandacht te gaan geven die het verdiende. Ik heb vanuit die ontdekking in 2013 een opleiding in hooggevoeligheid gevolgd in Amsterdam.
Naar mijn mening ligt er in de reguliere psychologie vaak nog te veel nadruk op het verstand en het uiterlijke gedrag. Ik sla als psycholoog graag een brug tussen ‘de reguliere psychologie’ en dat wat veel mensen zien als ‘het alternatieve’ of ‘zweverig’. In mijn werk bekijk ik mensen als geheel; je gedachten, je gevoelens, je lichaam en je intuïtie (je ziel). De intuïtie, de relatie tussen je gevoel en je lichaam én hooggevoeligheid als eigenschap worden vaak nog te weinig gezien en gebruik van gemaakt. En dat terwijl hooggevoeligheid zo’n mooie en handige eigenschap is waar iedereen veel voordeel van kan hebben, vooral als de bij deze mensen vaak sterk ontwikkelde intuïtie serieus wordt genomen.  Juist als je vastloopt in gedrag, gedachten en emoties, kunnen je lichaam en je intuïtie goede aanwijzingen geven tot oplossingen voor deze problemen.
Doordat ik mezelf inclusief mijn intuitie en hooggevoeligheid ben gaan waarderen voor het is, ben ik ervan overtuigd dat ik hierdoor ook anderen steeds meer de aandacht en het respect ben gaan geven die ze verdienen.  En juist bij de kwetsbare doelgroep van kinderen, jongeren en verstandelijk beperkten is dit zo belangrijk. Vooral als er problemen voortkomen uit hooggevoeligheid en ze zich hierin uiterst eenzaam voelen. Ik voel dan ook een sterke missie om deze mensen het podium en de erkenning te geven die ze verdienen, inclusief hun mooie hooggevoeligheid.

Drukwerk