Volwassenen

Individueel traject voor volwassenen
In de sessies wordt er gepraat, maar we gaan vooral ook aan de slag met oefeningen. Bijna elke keer krijg je huiswerk mee, zodat je ook thuis verder kunt met wat je geleerd hebt.
Je leert meer over hoe hooggevoeligheid werkt in jouw lichaam, hoofd en gevoel. Doormiddel van informatie en oefeningen kom je erachter wat voor informatie en prikkels allemaal bij je binnenkomen via al je zintuigen; wat ruik, proef, hoor, zie en voel je de hele dag? En wat doet dat met jou?
Welke gedachten heb je en wat voel je daarbij?
We doen oefeningen waarbij je leert om met je aandacht bij jezelf, in je eigen lichaam te zijn in plaats van zo bezig te zijn met alles wat er om je heen gebeurd (soms zonder dat je het zelf in de gaten hebt).
Omdat veel hsp’ers last hebben van vermoeidheidsproblemen, kijken we samen ook naar hoe jij je leven hebt ingericht. Welke dingen kosten jou energie en wat geeft je energie/wat vind je leuk? Hoe zorg je tussendoor voor herstelmomenten?
Afhankelijk van waar jij hulp bij wil, gaan we ook aan de slag met het meer leren voor jezelf op te komen  en hoe je duidelijk kunt communiceren. Of kunnen we ook kijken naar wat jou helpt om je activiteiten zo in te delen, dat je het overzicht bewaart en je er goed bij blijft voelen.
Uiteraard is er ook ruimte voor andere specifieke vragen die jij hebt.
Alle uitleg en oefeningen worden aangepast aan je leeftijd en de manier van leren. De een leert beter door te praten, de ander door te zien, de ander door te doen. Vaak werkt een combinatie van die dingen goed.

Banner3